Ben je op zoek naar goede dartpijlen maar weet je niet precies welke je het beste aan kunt schaffen? Kijk dan eerst goed waarvoor je ze precies wilt gebruiken voordat je de pijlen in een dartpijlen winkel bestelt.

Maak de juiste keuze

Dartpijlen koop je makkelijk online. Er zijn tal van webwinkels te vinden die de pijlen en alle materialen die je nodig hebt om te darten te bestellen. Bij Dartshopper vind je een uitgebreid aanbod aan pijlen waaruit jij een keuze kunt maken. Als je het zelf moeilijk vindt de juiste pijlen te kiezen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice zodat zij je advies kunnen geven over de pijlen die voor jou het beste zijn.

Pijlen voor beginners en gevorderden

Dartpijlen verschillen in prijs en die is afhankelijk van diverse factoren. Zo heb je de keuze uit diverse merken, materialen en gewicht maar zijn sommige pijlen ook dunner dan andere zodat ze meer voor professionele darters geschikt zijn. Als je dartpijlen zoekt voor kinderen of beginnende darters dan valt de keuze vaak op Brass pijlen. Deze pijlen vind je ook veelal op plekken waar voor de gezelligheid gedart kan worden. Voor meer professionele darters zijn de Tungsten pijlen beter geschikt omdat deze dunner zijn. Kijk altijd goed naar welk doel je met de pijlen hebt en of je ze zeer intensief wilt gebruiken of gewoon voor af en toe. In dat laatste geval kun je prima vooruit met wat voordeligere pijlen.

Onderdelen van de dartpijl

Dartpijlen bestaan uit vier delen: punt, barrel, shaft en flight. Bij de aanschaf van nieuwe pijlen betaal je hoofdzakelijk voor de eerste twee delen omdat de andere twee aan slijtage onderhevig zijn en met regelmaat vervangen dienen te worden. Het is aan te raden daarvan altijd een reservesetje op voorraad te hebben.